Loading...

 

Viralliset pyhäpäivätTältä sivulta löydät vuoden 2022 pyhäpäivät. Siirry tänne, mikäli etsit vuoden 2023 pyhäpäiviä.

Suomalaisessa kalenterissa on vuosittaisia virallisia pyhäpäiviä yhteensä 13 kappaletta. Arkipäiville osuessaan viralliset pyhäpäivät ovat lakisääteisesti palkallisia vapaapäiviä – tai mikäli näin ei ole, tyypillisesti asianmukaisista korvauksista on sovittu alakohtaisissa työehtosopimuksissa.

Osa pyhäpäivistä asettuu viikonlopulle ja erityisesti sunnuntaille (kuten pääsiäispäivä ja helluntai), joten viiden arkipäivän työviikkoa tekeville ihan kolmeatoista ”ylimääräistä” vapaapäivää ei vuosittain kerry.

Viralliset arkipyhät 2022

Vuonna 2022 viralliset pyhäpäivät, ja samalla tyypillisesti palkalliset vapaapäivät, asettuvat alla olevan listan mukaisesti.

Vuonna 2022 ”ylimääräisiä” virallisia arkipyhiä kertyy melko kehnosti; yhteensä vain 6 kappaletta (loppiainen, pitkäperjantai, toinen pääsiäispäivä, helatorstai, itsenäisyyspäivä sekä tapaninpäivä). Tähän listaan seitsemänneksi tosin lasketaan useimmiten päälle epävirallisempi vapaapäivä eli juhannusaatto vaikka se ei arkipyhä olekaan.

Sen sijaan palkallisista vapaapäivistä esimerkiksi vappu ja 2 päivää joulusta osuvat käytännössä viikonlopuille, kuten myös uuden vuoden aloittava uudenvuodenpäivä.

Lomien suunnittelun helpottamisen vuoksi olemme listanneet mukaan myös usein vapaapäivinä, jotka eivät kuitenkaan ole varsinaisesti lakisääteisiä pyhäpäiviä ja siten eivät välttämättä palkallisia vapaita läheskään kaikissa ammateissa. Tälläiset päivät on merkattu listaan sinisellä. Voit myös tarkastella listausta pitkistä viikonlopuista täältä.

Yllä mainittujen pyhäpäivien lisäksi myös kaikki sunnuntait ovat pyhiä.

Tutustu myös: