Loading...

Viralliset pyhäpäivätSuomalaisessa kalenterissa on vuosittaisia virallisia pyhäpäiviä yhteensä 13 kappaletta. Arkipäiville osuessaan viralliset pyhäpäivät ovat lakisääteisesti palkallisia vapaapäiviä – tai mikäli näin ei ole, tyypillisesti asianmukaisista korvauksista on sovittu alakohtaisissa työehtosopimuksissa.

Osa pyhäpäivistä asettuu viikonlopulle ja erityisesti sunnuntaille (kuten pääsiäispäivä ja helluntai), joten viiden arkipäivän työviikkoa tekeville ihan kolmeatoista ”ylimääräistä” vapaapäivää ei vuosittain kerry.

Viralliset pyhät 2023

Vuonna 2023 viralliset pyhäpäivät, ja samalla tyypillisesti palkalliset vapaapäivät, asettuvat alla olevan listan mukaisesti.

Koululaisten ja työssäkäyvien lomien suunnittelun helpottamisen vuoksi olemme listanneet mukaan myös juhlapäiviä, jotka eivät kuitenkaan ole varsinaisesti lakisääteisiä pyhäpäiviä ja siten eivät välttämättä palkallisia vapaita läheskään kaikissa ammateissa. Tälläiset päivät on merkattu listaan sinisellä.

Yllä mainittujen pyhäpäivien lisäksi myös kaikki sunnuntait ovat pyhiä.

Arkipyhät 2023

Ylläolevasta listasta poimittuna, vuonna 2023 ”ylimääräisiä” virallisia arkipyhiä kertyy hieman edellisvuotta mukavammin; yhteensä siis 8 kappaletta (loppiainen, pitkäperjantai, toinen pääsiäispäivä, vappu, helatorstai, itsenäisyyspäivä, joulupäivä sekä tapaninpäivä). Tähän listaan yhdeksänneksi tosin lasketaan useimmiten päälle epävirallisempi vapaapäivä eli juhannusaatto vaikka se ei arkipyhä olekaan.

Tutustu myös: