Pitkät viikonloput arkipyhien kautta helpottavat lomien suunnittelua ja mahdollistavat luonnollisesti irtiotot. Mitä enemmän arkipyhiä kalenteriin kunakin vuonna osuu sitä helpompi viikonlopun irtiottoja on suunnitella.

Kolikon kääntöpuoli on toki, että samaa miettivät kaikki muutkin joten tyypillisesti pitkien viikonloppujen ympärillä lennot, hotelliyöt, risteilyt sekä muut mahdolliset matkailuun liittyvät hinnat nousevat helposti huomattavasti. Suunnittelu ja matkojen varaus kannattaa siis hoitaa luonnollisesti mahdollisimman ajoissa.

Vuonna 2021 on käytännössä kuusi pitkää viikonloppua

Vuonna 2021 virallisia arkipyhiä osuu kalenteriin 6 kappaletta, joista ensimmäinen osuu jo heti vuoden taitteeseen: uudenvuodenpäivää nimittäin vietetään perjantaina 1.1.2021.

Näin ollen mikäli ensimmäinen mahdollisuus on jo mennyt, kannattaa seuraavaksi suunnata katseet jäljellä oleviin pitkiin viikonloppuihin. Kokonaisuudessaan tämän vuoden pitkät viikonloput arkipyhien näkökulmasta näyttävät tältä:

Vappu osuu valitettavan huonosti viikonlopulle vuonna 2021 vappupäivän ollessa lauantai ja loppiainen puolestaan keskiviikolle joten täydellisiä pitkiä viikonloppuja niistä ei valitettavasti muodostu.
Muita mahdollisuuksia pitkälle viikonlopulle

Vaikka arkipyhiä ei tämän enempää tälle vuodelle osukaan pitkää viikonloppua ajatellen, on toki muitakin mahdollisuuksia kuten koulujen hiihto- ja syyslomat, jotka luonnollisesti ovat myös hintojen puolesta korkeammat.