Pitkät viikonloput arkipyhien kautta helpottavat lomien suunnittelua ja mahdollistavat luonnollisesti irtiotot. Mitä enemmän virallisia merkkipäiviä osuu kalenteriin kunakin vuonna, sitä helpompi viikonlopun irtiottoja on suunnitella.

Kolikon kääntöpuoli on toki, että samaa miettivät kaikki muutkin joten tyypillisesti pitkien viikonloppujen ympärillä lennot, hotelliyöt, risteilyt sekä muut mahdolliset matkailuun liittyvät hinnat nousevat helposti huomattavasti vaikka covid-aika onkin tilannetta muuttanut viime vuosina. Suunnittelu ja matkojen varaus kannattaa siis hoitaa luonnollisesti mahdollisimman ajoissa.

Vuonna 2022 on käytännössä kuusi pitkää viikonloppua

Vuonna 2022 virallisia arkipyhiä osuu kalenteriin 6 kappaletta.

Näin ollen mikäli ensimmäinen mahdollisuus on jo mennyt, kannattaa seuraavaksi suunnata katseet jäljellä oleviin pitkiin viikonloppuihin. Kokonaisuudessaan tämän vuoden pitkät viikonloput arkipyhien näkökulmasta näyttävät tältä:

Vappu osuu valitettavan huonosti viikonlopulle vuonna 2022 vappupäivän ollessa sunnuntai ja uudenvuoden päivä (1.1.2023) osuu myös sunnuntaille.

Muita mahdollisuuksia pitkälle viikonlopulle

Vaikka arkipyhiä ei tämän enempää tälle vuodelle osukaan pitkää viikonloppua ajatellen, on toki muitakin mahdollisuuksia kuten koulujen hiihto- ja syyslomat, jotka luonnollisesti ovat myös hintojen puolesta korkeammat.