Koronan kurittama maailma saa tänä kesänä toivottavasti pientä hengähdyshetkeä, kun luvassa on penkkiurheilijoille intensiivinen kevät ja kesä. Vaikka kisoihin ei paikanpäälle pääsekään, jääkiekon, jalkapallon ja yleisurheilun täyteinen vuosi tulee tarjoilemaan kotikatsomoihin huikeita näytelmiä. Historiallisen tästä kesästä tulee tekemään erityisesti Suomen jalkapallomaajoukkueen selviytyminen EM-kisoihin ensimmäistä kertaa historiassa.

Jääkiekon MM-kisat Latviassa 21.5.-6.6.2021

Jääkiekon MM-kisat Latviassa 2021

Jääkiekon maailmanmestaruuskisat järjestetään tänä vuonna Latvian pääkaupungissa Riikassa. Kisat alkavat perjantaina 21.5. ja kestävät sunnuntaihin 6.6. asti. Koronatilanteen vuoksi viime vuonna kisoja ei pidetty lainkaan, joten Suomi puolustaa kisoissa mestaruuttaan edeltävältä vuodelta 2019.

Suomen osalta kisaurakka alkaa lauantaina 22.5. Yhdysvaltoja vastaan klo 16:15 ja jatkuu alkulohkon otteluilla Kazakstania, Norjaa, Italiaa, Saksaa, isäntämaa Latviaa sekä Kanadaa vastaan.

Vaikka lopullista päätöstä ei tämän jutun kirjoittamishetkellä olekaan tehty, näillä näkymin yleisöä otteluihin ei olisi pääsemässä poislukien median edustajat. Sen sijaan otteluita voi seurata maksullisilta, että maksuttomilta kanavilta.

Suomen alkulohkon ottelut jääkiekon MM-kisoissa 2021

  • Lauantaina 22.5. Suomi – USA alkaa klo 16.15
  • Sunnuntaina 23.5. Kazakstan – Suomi alkaa klo 16.15
  • Tiistaina 25.5. Suomi – Norja alkaa klo 20.15
  • Torstaina 27.5. Suomi – Italia alkaa klo 20.15
  • Lauantaina 29.5. Saksa – Suomi alkaa klo 20.15
  • Sunnuntaina 30.5 Suomi – Latvia alkaa klo 20.15
  • Tiistaina 1.6. Kanada – Suomi alkaa klo 12.15

Alkulohkon jälkeen neljän parhaan pelit jatkuvat vielä 6.6. asti pudotuspeleillä rinnakkaislohkon neljän parhaan kanssa.

Jääkiekon MM televisiossa

Jääkiekon MM-kisojen televisiointioikeudet omistaa C More. Suomessa se tarkoittaa sitä, että C Moren maksukanavilta voi seurata kaikkia kisojen otteluita ja Suomen otteluita selostaa legendaarinen lätkä-ääni Antero Mertaranta. C More tarjoilee myös otteluiden lisäksi paljon muuta oheisohjelmaa.

Suomen otteluita pääsee seuraamaan kuitenkin myös maksutta MTV3:n kautta, joskin mainoskatkoilla höystettynä ja – ainakin tyypillisesti – eri selostajan voimin.

 

Jalkapallon EM-kisat 2021

Jalkapallon EM-kisat Venäjällä 11.6.-11.7.2021

 

Viime vuodelta siirtyneet suomalaisittain historialliset jalkapallon EM-kisat alkavat Venäjällä 11.6.2021. Suomelle kisat tulevat olemaan kautta aikain ensimmäinen arvokisakoitos ja huuma Huuhkajien ympärillä on ansaitusti huikea.

Suomen ottelut jalkapallon EM-kisoissa 2021

Suomen alkulohkossa pelaavat Tanska, Venäjä ja Belgia. Lohkon alkuasetelmat ovat kovat Suomelle sillä maiden ajantasaista paremmuusjärjestystä julkaiseva FIFA on sijoittanut tällä hetkellä rankingissaan (Fifa Ranking) Belgian 1. sijalle, Tanskan 10. sijalle ja Venäjän 38. sijalle Suomen sijoittuessa lähtöasetelmissa paikalle 54.

Suomen otteluohjelma alkulohkon osalta näyttää seuraavalta:

  • La 12.6. Kööpenhaminassa klo 19.00 Suomen aikaa: Tanska-Suomi
  • Ke 16.6. Pietarissa klo 16.00 Suomen aikaa: Suomi-Venäjä
  • Ma 21.6.Pietarissa: klo 22.00 Suomen aikaa: Suomi-Belgia

Huuhkajien ottelut TV:ssä

Huuhkajien kuten muidenkin maiden edesottamuksia jalkapallon EM-kisoissa voi seurata maksutta Ylen kanavilla.

Tokion olympialaiset

Tokion Olympialaiset 2021

 

Kolmas huippu-urheilutapahtuma tälle kesälle on Tokion kesäolympialaiset, jotka järjestetään 23.7. – 8.8.2021 välisenä aikana Japanissa.

Viime kesältä siirtyneisiin olympialaisiin ei ulkomaalaista yleisöä tulla ottamaan, mutta sen sijaan tapahtuma saattaa olla avoin paikalliselle yleisölle. Johtuen vallitsevasta pandemiatilanteesta, yleisön osallistumista saatanee odottaa lähemmäksi olympialaisten alkua.

Suomen edustusta olympialaisissa voi tarkastella Olympiakomiten sivustolta. Tämän kirjoitushetkellä Suomella olisi varmistettuna 20 kisapaikkaa, joista 14 henkilöä on jo valittu.

Tokion olympialaisten televisiointi

Kuten jalkapallon EM-kisojakin, myös Tokion olympialaisia voi seurata Ylen kanavilta maksutta. Oikeudet lähetyksiin omistaa Discovery Network, mutta poislukien 2 myöhemmin ilmoitettavaa lajia, Yle on hankkinut oikeudet näyttää kaikki muut suoritukset.